Evlilikte zaman zaman kırgınlık ve küslük yaşanabilir. Özellikle çözülemeyen küçük sorunlar biriktiğinde eşler birbirinden uzaklaşabilir. Ancak uzun süren sessizlik yerine duyguları açıkça konuşmak, ilişkiyi yeniden toparlamaya yardımcı olabilir.
Bazen kısa bir sarılma, “Konuşalım mı?” demek veya samimi bir özür bile buzları eritmek için yeterli olabilir. Evlilikte önemli olan kimin önce adım attığı değil, ilişkinin yeniden huzurlu hale gelmesi.
Evlilikte Küslük Nasıl Biter?
- İlk adımı atmaktan çekinmeyin: Haklı olduğunuzu düşünseniz bile barışmak için adım atmak zayıflık değildir.
- Sakin bir zamanda konuşun: Tartışmanın en hararetli anında değil, ikinizin de sakin olduğu bir zamanda iletişim kurun.
- Kırıldığınız noktayı anlatın: Suçlamak yerine sizi neyin üzdüğünü açıkça söyleyin.
- Eşinizi de dinleyin: Sadece kendi duygularınızı anlatmak yerine onun neden kırıldığını anlamaya çalışın.
- Sorunu uzatmayın: Çözülebilecek bir konuyu günlerce sessizlikle cezalandırmak yerine konuşarak çözmeye çalışın.
Küslük Uzadığında Ne Olur?
Uzun süren küslük, zamanla eşler arasında duygusal mesafe oluşturabilir. Sorun çözülmeden her iki tarafın da kendi içine kapanması, küçük bir kırgınlığın daha büyük bir probleme dönüşmesine neden olabilir.Bazen kısa bir sarılma, “Konuşalım mı?” demek veya samimi bir özür bile buzları eritmek için yeterli olabilir. Evlilikte önemli olan kimin önce adım attığı değil, ilişkinin yeniden huzurlu hale gelmesi.